فهرست مطالب

زن در توسعه و سیاست - سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1399)

نشریه زن در توسعه و سیاست
سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شکرانه رهبری*، معصومه اسمعیلی، عبدالباسط محمودپور صفحات 335-356
    میان سالی یکی از دوره‏های رشدی انسان است و زنان در این دوره تغییرات هویتی در زمینه ادراک و ارتباط با خود، روابط با دیگران و جهان هستی را تجربه می‏کنند؛ که شناسایی این تغییرات برای درک بیشتر و بهتر زنان میان سال ضرورت دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر مطالعه کیفی نقش گذار هویتی در ارتباط با خود، دیگران و محیط زنان میان سال شهر تهران است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع پدیدارشناسی است. سیزده شرکت‏کننده به وسیله نمونه‏گیری هدفمند و با شیوه نمونه‏گیری معیار انتخاب شدند. برای جمع‏آوری داده‏ها از مصاحبه نیمه‏ساختاریافته استفاده ‏شد و نمونه‏‏گیری و مصاحبه‏ها تا اشباع داده‏ها ادامه یافت. برای تحلیل داده‏های حاصل از مصاحبه‏های پدیدارشناسی از روش تحلیل مضمون استفاده شد. یافته‏ها در زمینه نقش گذار هویتی زنان میان سال در ارتباط با خود شامل مضامین اصلی ارتباط درون‏فردی، نگرش به بازنشستگی، ادراک از میان سالی و نگرش به هویت خود، ارتباط با دیگران شامل مضمون اصلی بهبود شیوه‏های ارتباطی و ارتباط با محیط در قالب مضامین اصلی تغییرات در نظام ارزشی، سالمندی و مرگ، مرور گذشته، نگرش به آینده و ارتباط با طبیعت طبقه‏بندی شد. یافته‏ها بیانگر تاثیر گذار هویت زنان میان سال در بهبود شیوه‏های ارتباطی زنان با دیگران در این دوره و تغییرات ارتباطی آنان به خود و محیط اطرافشان است.
    کلیدواژگان: ارتباط با دیگران، ارتباط با خود، ارتباط با محیط، زنان، گذار هویتی، میان سالی
  • ولی الله رستمعلی زاده*، فریبا پروینیان صفحات 357-380

    هدف اصلی این تحقیق، گونه‏شناسی پس‏انداز زنان و پیامدهای آن بین زنان شهر تهران است. رویکرد روش‏شناسی این مقاله کیفی بوده و با توجه به اهداف پژوهش، با استفاده از مصاحبه به جمع‏آوری اطلاعات پرداخته شده است. در این مطالعه، از 40 مشارکت کننده زن به منظور جمع‏آوری اطلاعات استفاده شده است. داده‏های جمع‏آوری شده با روش‏ تحلیل مضمون، تحلیل شده‏اند. نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که انواع پس‏انداز زنان شامل پس‏انداز معکوس، کم مصرف کردن، مدیریت مصرف/ مصرف تدریجی، پس‏انداز تدریجی، به تعویق انداختن مصرف، تبدیل پس انداز به سرمایه و سرمایه‏گذاری‏های هدفمند بوده است. عوامل گرایش زنان به پس‏انداز، دستیابی به قدرت تصمیم گیری و روی پای خود ایستادن، احساس نیاز به ارتقای جایگاه خود در خانواده و اجتماع، کسب وجهه اجتماعی، انگیزه پیشرفت، احساس نیاز به استقلال (مالی)، نیاز به احترام و تایید شدن و احساس امنیت بوده است و پیامدهای پس انداز نیز بسط مشارکت زنان در خانواده و اجتماع، کسب جایگاه در تصمیم‏گیری‏های خانوادگی، کسب وجهه اجتماعی، افزایش اعتماد به نفس، استقلال مالی زنان، رضایت مندی از زندگی، امنیت روانی، پیشرفت و رفاه خانواده، گسترش روابط و تعامل اجتماعی، حل مشکلات خانواده و در نهایت برنامه‏ریزی عقلانی و افزایش فرهنگ صرفه جویی بوده است.

    کلیدواژگان: پس انداز، پیامدهای پس انداز، شهر تهران، گونه‏های پس انداز زنان، مصرف پس انداز
  • حسن قاسملو*، حسین کریم زاده، مریم محمد بیگی سلخوری صفحات 381-406

    دستیابی به توسعه پایدار روستایی بدون مشارکت هدفمند گروه‏های مختلف مردم، از جمله زنان، امکان پذیر نیست. ولی در حاشیه‏ قرار گرفتن زنان در جامعه و استفاده نکردن آن ها از امکانات و فرصت‏ها نسبت به مردان، سبب تشدید احساس ناامنی آن ها در جامعه می‏شود. فراهم کردن زمینه‏های احساس امنیت زنان روستایی در جهت بهبود کیفیت فعالیت اجتماعی آنان امری ضروری است و تحقق آن در گرو شناخت وضعیت احساس امنیت زنان و عوامل موثر بر آن است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای و میدانی (پرسش نامه) است. جامعه آماری تحقیق خانوارهای دهستان خرقان غربی واقع در شهرستان آوج اند که با استفاده از فرمول کوکران 182 نفر به‏عنوان حجم نمونه تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل‏سازی معادلات ساختاری (SEM) در قالب نرم‏افزار لیزرل استفاده شد. نتایج یافته‏های تحقیق نشان می‏دهد که اکثر مولفه‏های احساس امنیت در منطقه مطالعه شده وضعیتی پایین‏تر از حد مطلوب عدد 3 دارند و به عبارتی زنان ساکن در منطقه احساس امنیت مطلوبی ندارند. همچنین، مهم‏ترین عوامل تاثیرگذار در احساس امنیت زنان در منطقه مطالعه شده عبارت است از عوامل اجتماعی با ضریب 99/0، عوامل فرهنگی با ضریب82/0 و عوامل اقتصادی با ضریب 81/0.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، امنیت زنان، شهرستان آوج، معادلات ساختاری، نواحی روستایی
  • حسن افراخته*، سمیه عزیزی صفحات 407-429

    در سال های اخیر، با استفاده از رویکرد دانش محوری از منظری دیگر بر توسعه تاکید شده است. این نوع نگاه، نیازمند ایجاد مراکز رشد و پارک های فناوری در مناطق مختلف است. هدف اصلی از تاسیس پارک های فناوری، ارتقای علمی و فناوری منطقه است که پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثنا نیست. استان ذکرشده با تاسیس پارک علم و فناوری بر آن است با کمک نیروی انسانی خود کیفیت بخش های صنعتی و تولیدی را افزایش دهد. تحقیق پیش رو، با هدف بررسی نقش پارک های علم و فناوری در اشتغال زایی زنان روستایی، تلاش کرده به اهمیت و نقش پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در این خصوص بپردازد. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه به روش گلوله برفی با صاحب نظران و اهل فن استفاده شده است. جامعه این تحقیق، مسیولان و مدیران و کارشناسان حوزه علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان را در بر می گیرد که در پارک علم و فناوری و واحد رشد این پارک مشغول فعالیت اند. در این خصوص، با 20 تن از مسیولان حوزه مورد نظر مصاحبه انجام شد. نتایج نشان دهنده اثرگذاری مثبت فناوری بر اشتغال، آموزش، تبدیل ایده به کسب وکار، عزت نفس و خود اثربخشی زنان روستایی است. علاوه بر تاثیرات مثبت، تعدادی از موانع فردی، دانشی مهارتی، اجتماعی فرهنگی، مدیریتی، حقوقی قانونی بر سر راه اشتغال زنان روستایی شناسایی شدند که برای رفع این موانع راهکارهایی مانند ارتقای توانمندی شغلی، فناوری های نوین در صنایع دستی، بسترسازی برای مشارکت زنان، اصلاح نگرش جامعه و توسعه حمایت های دولت پیشنهاد شد.

    کلیدواژگان: استان سیستان و بلوچستان، اشتغال زایی، پارک علم و فناوری، زنان روستایی
  • شایسته کرمخانی، عالیه شکربیگی*، احسان رحمانی خلیلی صفحات 431-462
    بلایای طبیعی به یک اندازه بر جمعیت درگیر تاثیر نمی گذارند. زنان سرپرست خانوار از گروه های اجتماعی آسیب پذیر در موقعیت بحران زا هستند. نحوه مواجهه زنان با موقعیت بحران ارتباط بسیار زیادی با زمینه فرهنگی، سازوکارهای قدرت و موضوعات مرتبط با جنسیت دارد. از طرفی، عاملیت زنان نیز در این مواجهه اهمیت دارد. مقاله حاضر به تشریح تجربه زیسته زنان سرپرست خانوار از زلزله با هدف ارایه مدل مفهومی «فرایند توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در بحران» می پردازد. این مطالعه کیفی و با روش «نظریه زمینه ای» است. داده های میدانی از طریق نمونه گیری نظری و مصاحبه عمیق با 15نفر از زنان سرپرست خانوار در مناطق هشت گانه زلزله زده کرمانشاه از جمله ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب تا حد اشباع نظری جمع آوری و با روش نظریه زمینه ای تحلیل شده است. در نهایت، داده ها به 363 مفهوم، 20 مقوله عمده و مقوله هسته تشدید بنیادهای اجتماعی ناتوان ساز کدگذاری و تحلیل شد. پدیده برساخت شده «فقر قابلیتی تهدید فرصت ها» (زنان ناتوان) ناشی از بستر نظام های ارزشی و ایدیولوژی های سرکوب گر حاکم بر زنان، ضعف مدیریت بحران، فقر و محرومیت منطقه و کمبود دانش فنی و مهارت است که راهبردهای تاب آوری و کنش فعال، کنش منفعل و... را به دنبال داشت. درماندگی و دلزدگی، چالش قدرت، تهدید و ناامنی، احساس رهاشدگی، آسیب های جسمی و روانی و چالش فرزندان پیامدهای ناشی از پدیده ذکرشده است که نظریه زمینه ای آن در قالب مدل پارادایمیک ارایه شده است. نتایج نشان می دهد فرایند «قدرتمندشدن» زنان سرپرست خانوار در بلایا مشروط به شرایطی است از جمله اینکه فرصت ها از طریق ساختارهای حمایتی قابل دسترسی باشند و موانع و نیروهای بازدارنده آن قدر تهدید کننده و قوی نباشد که جلوی فرصت ها را بگیرد و به محرومیت از قابلیت ها منجر شوند و زنان نیز خود را واجد «عاملیت» بدانند.
    کلیدواژگان: بلایای طبیعی، بنیادهای اجتماعی ناتوان ساز، تجربه زیسته، توانمندسازی، زنان سرپرست خانوار، عاملیت
  • فهیمه کشاورزی*، بابک شمشیری صفحات 463-484

    هدف از این پژوهش ترکیبی اکتشافی متوالی از نوع طبقه‏بندی، تدوین الگویی کاربردی در توسعه توانمندسازی زنان شایسته در جامعه ایران است. در این زمینه، هدف کیفی پژوهش کشف چارچوب مولفه‏های کاربردی در توسعه توانمندسازی زنان شایسته و هدف کمی پژوهش اعتباریابی چارچوب تدوین شده، سنجش میزان سودمندی و قابلیت تحقق آن است. روش پژوهش در بخش کیفی مطالعه موردی و مشارکت‏کنندگان بالقوه این پژوهش شامل متخصصان و اعضای هییت علمی و همچنین زنان نمونه استان فارس بودند که با استفاده از روش نمونه‏گیری هدفمند و معیار اشباع نظری 15 نفر از متخصصان و 10 نفر از زنان نمونه و 5 نفر از زنان نمونه شهر، که تصدی مدیریتی داشتند، انتخاب شدند. روش جمع‏آوری داده‏های کیفی مصاحبه عمیق و مطالعه اسناد مرتبط با موضوع پژوهش بود. برای تدوین الگویی کاربردی در توسعه توانمندسازی زنان شایسته در جامعه ایران از روش تحلیل شبکه مضامین استفاده شد. بر اساس یافته‏های بخش کیفی پژوهش، الگوی توانمندسازی زنان شایسته در جامعه ایران در قالب پنج مضمون سازمان‏دهنده دانش شخصی، دانش محیطی، نگرش شخصی، نگرش محیطی، مهارت شخصی و مهارت محیطی و 57 مضمون پایه کاوش شد. بر اساس یافته‏های بخش اول پژوهش، مقیاسی برای استفاده در بخش کمی طراحی شد. در بخش کمی، با استفاده از روش توصیفی پیمایشی اعتبار چارچوب سنجیده شد. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی متخصص در رشته‏های روان‏شناسی، علوم تربیتی، جامعه‏شناسی و حقوق بودند که با استفاده از رویکرد نمونه‏گیری هدفمند و روش آگاهی‏دهندگان کلیدی 20 نفر انتخاب و مقیاس ذکرشده بین آنان توزیع شد. با استفاده از نرم افزارهای لیزرل 8/8 و 21 Spss و روش‏ تحلیل عاملی تاییدی اعتباریابی چارچوب سنجیده شد. نتایج نشان داد که الگوی تدوین شده اعتبار لازم را دارد و سودمند و قابل اجراست.

    کلیدواژگان: ایران، توانمندسازی، توسعه، جامعه، زنان، شایستگی
  • زهرا خاوری*، علیرضا محسنی تبریزی، سید محمد سید میرزایی صفحات 485-507
    ازخودبیگانگی محصول دنیای مدرن است که بر اثر تغییر در شیوه تقسیم کار، فرایند تولید و سلب مالکیت در جهان شروع به گسترش کرد که نتیجه آن چند پارگی روابط فرد با خود و جهان پیرامون و از بین رفتن اصالت انسانی است و در این بین زنان متاثر از سیاست‏های نابرابری و تبعیض جنسیتی، محرومیت‏های ناشی از سلب مالکیت و نگاه ابزاری و شیءوارگی در رسانه به شدت تحت تاثیر این مسئله قرار گرفتند. بنابراین، هدف از این تحقیق کشف و تفسیر تجربه زنان در باب ازخودبیگانگی و ارایه راهبردهای برایی رهایی از آن با استفاده از روش نظریه مبنایی است. برای گردآوری داده‏ها از شیوه نمونه‏گیری هدفمند استفاده شده است که 20 نفر از زنان شهر مشهد انتخاب شده و مورد مصاحبه عمیق قرار گرفته‏اند و داده‏های به دست آمده نیز طی سه مرحله کدگذاری تحلیل شده‏ است. نتایج نشان می‏دهد: مقوله‏هایی از قبیل: تبعیت از سلطه، شخصیت نمایشی و سایر مقولات علی که در متن تفسیر شده‏اند موجب ایجاد و تشدید ازخودبیگانگی در زنان شده و وجود این شرایط توام با تضعیف قدرت اراده و اختیار در آنان فرصت تجربه کردن، شناخت از خود و استعدادها را در آنان کاهش داده است. بنابراین، برای رهایی از این جهان محصور شده زنان راهبردهای متعددی را ارایه کرده‏اند که مهم ترین آن ارتقای سطح آگاهی و شناخت از خود و جهان پیرامونشان است تا بتوانند به نوسازی اصالت خود مداومت ورزند و جهان اجتماعی خود را توام با آزادی و آگاهی خلق کنند.
    کلیدواژگان: آگاهی، ازخودبیگانگی، پدر سالاری، تجربه اجتماعی
|
  • Shokraneh Rahbari *, Masoume Esmaeily, Abdolbaset Mahmoudpour Pages 335-356
    Middle age is one of the periods of human development and during this period, women experience identity changes in the field of perception and relationship with themselves, others and the universe. Recognizing these changes is necessary for more and better understanding of middle-aged women. Hence the present paper aimed at a qualitative study on the role of identity transition in relation to oneself, others and the environment of middle-aged women in Tehran. The present research method is qualitative and phenomenological. Thirteen participants were selected through purposeful sampling. Semi-structured interviews were used to collect data and interviews were continued until data saturation. Thematic analysis was used to analyze the data from phenomenological interviews. Findings on the role of middle-aged women's identity transition in relation to oneself includes the main themes of intrapersonal relationship, attitude to retirement, perception of middle age and attitude to self-identity. Relationship with others includes the main theme of improving relationship methods and relationship with the environment with the main themes of change in the value system, aging and death, the review of the past, the attitude towards the future and the relationship with nature were classified. Given the role of Identity transition in relation to oneself, others and the environment, counselors can benefit from the findings of this study while counselling with middle-aged women. The findings indicate the impact of the identity transition of middle-aged women in improving their relationship with others during this period and their relationship changes towards themselves and the environment around them.
    Keywords: Identity transition, relationship to oneself, relationship with others, relationship with the environment, midlife, women
  • Valiollah Rostamalizadeh *, Fariba Parvinian Pages 357-380

    The main purpose of this study is the typology of women’s savings and its outcomes among women in Tehran. The methodological approach of this article is qualitative. Data is collected through interviews according to the objectives of the research. In this study, 39 female participants were used to collect data. The collected data were analyzed through content analysis method. The results of this study show that the types of women’s savings include reverse saving, underspending, gradual consumption/consumption management, gradual saving, consumption deferral, conversion of savings into capital, and targeted investments. They spend this savings on getting what they do not have/meeting essential and future needs, more access to amenities, recreational needs in order to improve living conditions, providing for their children’s future and family well-being, emotional purchases, family support, lending to relatives, large purchases resulting in a gradual increase in family wealth, and, ultimately, children’s education. Also, factors affecting women’s tendency to save include gaining decision-making power and the power to stand on their own, feeling the need to improve their position in the family and community, gaining social prestige, feeling the need for power and standing on their own, motivation for progress, feeling the need for (financial) independence, feeling the need for respect and approval and a sense of security. The outcomes of saving are the expansion of participation in the family and community, gaining a position in family decision-making, gaining social prestige, increased self-confidence, women’s financial independence, satisfaction with life/feeling of happiness, psychological security, family progress and well-being, expanding relationships and social interaction, problem solving and family crisis management, and, finally, rational planning and increasing the culture of saving.

    Keywords: Saving, types of women savings, Tehran, saving spend
  • Hassan Ghasemlou *, Hossein Karimzadeh, Maryam Mohammad Beigi Salkhouri Pages 381-406

    Achieving sustainable rural development is not possible without the targeted participation of various groups of people, including women. But the marginalization of women in society and their lack of use of facilities and opportunities compared to men intensifies their sense of insecurity in society. Providing the ground for the feeling of security of rural women to improve the quality of their social activities is essential and its realization depends on recognizing the state of women's sense of security and the factors affecting it. The present study is applied purpose and descriptive-analytical in nature. The method of data collection is the library and field (questionnaire). The statistical population of the study is the households of West Kharqan District located in Avaj County, which was determined as the sample size using Cochran's formula of 182 people. Structural equation modeling (SEM) in the form of LISREL software was used to analyze the data. The results of the research show that most of the components of feeling safe in the study area are below the desired level (number 3) and in other words, women living in the area do not feel comfortable. Also, the most important factors influencing the sense of security of women in the study area are social factors with a coefficient of 0.99, cultural factors with a coefficient of 0.82, and economic factors with a coefficient of 0.81.

    Keywords: Security, Women's Security, Rural Areas, Structural equations, Avaj County
  • Hassan Afrakhteh *, Somayeh Azizi Pages 407-429

    In recent years, development has been emphasized from another perspective using a knowledge-based approach. This kind of view requires the creation of growth centers and technology parks in different areas. The main purpose of establishing technology parks is to promote science and technology in the region, and Sistan and Baluchestan Science and Technology Park is no exception to this rule. With the establishment of the Science and Technology Park, the province intends to increase the quality of its industrial and production sectors with the help of its human resources. The present study, with the aim of the role of science and technology parks in creating jobs for rural women, has tried to examine the importance and role of Sistan and Baluchestan Science and Technology Park in this regard. In order to collect data, snowball interviews with experts and technicians have been used. The population of this research includes officials, managers and experts in the field of science and technology of Sistan and Baluchestan province who are working in the science and technology park and the growth unit of this park. In this regard, 20 officials in the relevant field were interviewed. The results show the positive impact of technology on employment, education, turning ideas into business, self-esteem and self-efficacy of rural women. In addition to the positive effects, a number of individual, knowledge-skills, socio-cultural, managerial, legal-legal barriers to the employment of rural women were identified. Active participation of women, reform of community attitudes and development of government support were suggested.

    Keywords: science, technology park, employment, rural women, Sistan, Baluchestan Province
  • Shayesteh Karamkhani, Alieh Shekarbeigi *, Ehsan Rahmani Pages 431-462
    Natural disasters do not affect on an involved population equally. female-headed households are one of the most vulnerable social groups in critical situations. The way women deal with critical situations is highly related to cultural backgrounds, power mechanisms and gender-related issues.On the other hand, women's "agency" is also important in this encounter. The present article describes the lived experience of female-headed households from earthquakes with the aim of providing a theoretical model of the "women's empowerment process in crisis". This research is of qualitative type with "Granded Theory" method and interpretive-constructivist paradigm. Field data were collected by theoretical sampling and in-depth interviews with 15 women heads of households in eight earthquake-stricken areas of Kermanshah, including Salas Babajani, Sarpol-e-Zahab and etc.,up to theoretical saturation. Finally, the data were coded and analyzed with 363 concepts, 20 major categories and the core category of "intensification of disabled social foundations". The phenomenon of "Ability poverty and the threat of opportunities" caused by the value systems and repressive ideologies that govern women, the weakness of crisis management, the region deprivation and lack of knowledge that led to strategies of resilience and active action, compromise and so on .Helplessness , the challenge of power, the threat and insecurity, the feeling of abandonment, the physical and psychological damage, and the challenge of children are the consequences of the phenomenon.(The paradigmatic model of theory is presented) The results show that the process of "empowering"of female-headed households in disasters depends on conditions such as opportunities to be accessible through supportive structures, and barriers and deterrents are not so threatening and powerful as to prevent opportunities and lead to deprivation. Women should also consider themselves "agency".
    Keywords: Lived Experience, female-headed householdes, disabling social foundation, Empowerment, Agency, Natural disaster
  • Fahimeh Keshavarzi *, Babak Shamshiri Pages 463-484

    The purpose of this sequential exploratory mixed method research of the type of classification is a formulation of a practical model for development of empowering mothers in Iranian society. In this regard, the qualitative purpose of the research is to explore the framework of applied components in the development of empowered mothers and the quantitative purpose of the research is to validate the developed framework, to measure its usefulness and feasibility. Research method in qualitative part, case study and potential research participants included experts and faculty members as well as sample women in Fars province. The sample mothers and 5 women from the sample city with managerial tenure were selected. The method of collecting qualitative data was in-depth interview and study of documents related to the research subject. The content analysis method was used to develop a practical model for developing empowering mothers in Iranian society. Based on the findings of the qualitative part of the research, the model of empowering mothers in Iranian society was explored in 5 themes of organizing personal knowledge, environmental knowledge, personal attitude, environmental attitude, personal skill and environmental skill and 57 basic themes. Based on the findings of the first part of the study, a scale was designed for use in the quantitative section. In the quantitative section, the validity of the framework was measured by the descriptive-survey method. The statistical population consisted of faculty members specializing in psychology, educational sciences, sociology and law, which were selected through purposeful sampling approach and key informants were selected and distributed among them. The framework was validated using Lisrel 8.8 and Spss 21 software and confirmatory factor analysis. The results showed that the model was valid, useful and applicable.

    Keywords: Empowerment, Development, Competence, Women, . Society, Iran
  • Zahra Khavari *, Alireza Mohseni Tabrizi, Seid Mohamad Seid Mirzaee Pages 485-507
    Alienation is the product of the modern world, which began to expand as a result of changes in the division of labor, the process of production and the expropriation in the world, which resulted in the fragmentation of the individual's relationship with himself and surrounding world, also destroying the human essence. Accordingly, the women affected by this issue, as a result of inequality and gender discrimination policies, deprivation due to the expropriation, instrumental look and commodification in the media have been strongly affected. The purpose of this research is to explore and interpret the women's experience of "self-alienation and strategies to get rid of It" using the grounded theory method. Purposive sampling was used for data collection and finally, 20 women have been selected for in depth interviews in Mashhad. Data were analyzed through the three coding process. The results of the study show that: obedience of domination, Theatrical character and other causal categories that have been interpreted in the text, have exacerbated the self -alienation for women. These conditions along with the weakening the power of will and authority, have reduced their opportunity to experience, self-knowledge and talents. Therefore, to get rid of this enclosed world, women have offered various strategies, the most important of which is improving the level of awareness and knowledge of women about themselves and the world around them so that they can continue to renew their essence and build their social world with freedom and awareness.
    Keywords: Self-alienation, patriarchy, social experiences, Awareness